Home / Podnikání / Domácí úroda z parapetu jako ze zahrádky

Domácí úroda z parapetu jako ze zahrádky

Také byste chtěli mít alespoň malou zahrádku? Ale chybí vám vhodný pozemek anebo peníze? Nemáte ani dostatečně prostorný balkón, kam byste mohli postavit truhlíky se zeleninou? Zkuste na to jít jinak, vždyť bohatou úrodu si můžete vypěstovat i doma za oknem! Stačí vám k tomu semínka, nádoba na klíčení, a samozřejmě voda, teplo a světlo.
Je tedy jasné, že vy sami se budete muset postarat především o vhodná semena a praktickou nádobu na klíčení, a také o pravidelné dodávky vody. Všechno ostatní už za vás zajistí příroda.semenáč, mladá rostlina

Kde seženete vše potřebné?

Ideální bude, když zamíříte do specializovaného obchodu na internetu. Budete tak mít jistotu, že získáte jak kvalitní produkci semen, která je pro pěstování mladých výhonků přímo určená, a proto má tu nejvyšší kvalitu, tak i speciální, chytře navržené nádoby, jako jsou biomisky anebo sklenice s integrovaným sítkem. S takovou výbavou bude celý proces pěstování hračka.
Na pěstování mladých výhonků je výborné to, že s minimálním úsilím získáte opravdu bohatou úrodu, kterou v kuchyni zužitkujete na mnoho způsobů. Klíčky se stanou vaší oblíbenou součástí teplých i studených jídel. Můžete je přidávat do polévek, do salátů, využijete je na obložené bagety anebo třeba jako přílohu hlavních jídel. Zvláště v asijské kuchyni jsou jako doma, nicméně vaší fantazii se žádné meze nekladou. A pokud se kuchyni vyhýbáte obloukem, můžete je klidně chroupat jen tak, třeba při sledování televize.kukuřice, semena

Co je třeba udělat pro bohatou sklizeň?

Není toho mnoho, stačí, když se naučíte jednoduchý postup a můžete si být jisti tím, že to vyjde.
Jakmile bude mít vše potřebné pohromadě a rozhodnete se začít, začněte tím, že semena ponoříte pod vodu, třeba přes noc. Za několik hodin nabobtnají. Poté vodu slijte a prolévejte je několikrát denně čerstvou vodou tak, aby nevyschla. Uvidíte, že brzy začnou klíčit. Jakmile výhonky dosáhnou potřebné velikosti, můžete je začít sklízet.

About Author: